woensdag 30 juni 2010

Pastasalade met tonijn


Ingrediënten:
- 250 g pasta, bv fusili
- 1 rode en 1 gele paprika, fijngesneden
- ½ - 1 hele komkommer, in kwartplakjes gesneden
- 1 rode, ui in ringen gesneden
- 20 zwarte olijven
- 1 el kappertjes
- 1 blikje tonijn in olie
- 6 el mayonaise
- 3 el citroensap
- peper en zout

Bereiden:
1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
2. Snijd de groentes en meng met de olijven, de kappertjes en de tonijn door de pasta.
3. Meng de mayonaise met het citroensap door de pasta en voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.

Bron: Dit recept ooit eens van iemand gekregen.

Een heerlijke simpele pastasalade. Ik maak dit recept 's morgens al, zet het dan afgedekt in de koelkast, zodat de salade door en door koud wordt en de smaken goed in kunnen trekken. Lekker voor een warme avond in de tuin.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor hoeveel personen is dit gerecht?

Caroline Brouwer zei

Hier kan je wel met 4 tot 6 personen van eten, als hoofdgerecht dan. Je kunt de hoeveelheden natuurlijk heel makkelijk zelf aanpassen.

Yves van Gelre zei

Prima recept dat ik zeker nog eens zal maken. Mijn inziens mag er iets meer tonijn, kwamkwammer en kappertjes in dan recept aangeeft.