woensdag 7 juli 2010

Geitenkaas & bieslook omelet met knapperige bacon

Ingrediënten:
- 175 uitgebakken bacon of ontbijtspek
- een grote klont boter
- 2 knoflooktenen, geperst
- ongeveer 12, kleine rijpe tomaten, in vieren
- 20 g bieslook. fijngehakt
- 8 eieren, geklutst met 3 el water en op smaak gebracht met zout en peper
- 150 g zachte geitenkaas

Bereiden:
1. Grill de bacon, tot het bruin en knapperig is. (Je kunt het ook gewoon in de pan uitbakken) Laat de grill aan.
Smelt ondertussen de boter in een grote ovenvaste pan, voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten totdat het bruin is. Voeg de tomaten en de helft van de bieslook toe en bak nog even.
2. Spreid de massa over de pan uit en voeg de geklopte eieren toe. Bak de omelet nog 2-3 minuten. Tot de eieren bijna helemaal gestold zijn.
3. Verkruimel er de geitenkaas over en zet de pan ongeveer 1 minuut onder de hete grill, tot de eieren goed gestold zijn en de kaas gesmolten is. Verkruimel er de bacon over en strooi er de rest van de bieslook over.

Bron: Good Housekeeping, 'All-time favourite summer cookbook'.

Vanavond dit recept gemaakt, de hoeveelheden aangepast voor twee personen. Je kunt er stokbrood of een salade bij serveren, maar dat is niet echt nodig. Het was trouwens erg lekker en ik ga het zeker vaker maken. Ik heb mijn gewone tefal koekenpan gebruikt en onder de grill gezet en dat ging prima, de pan heeft het overleefd.

Geen opmerkingen: