zaterdag 14 augustus 2010

Aspergetaartje met Parmezaanse kaas

Ingrediënten:
- 6 el mascarpone
- 40 g Parmezaanse kaas, plus extra krullen om te serveren
- 3 el fijngehakte basilicum
- citroenschil geraspt van een ½ citroen
- 375 g bladerdeeg
- 350 g groene aspergetips
- 1 el olijfolie
- handvol sla, zoals rucola, basilicum, frisée, aangemaakt met een dressing

Bereiden:
1. Verwarm de oven op 180' C. Meng de mascarpone met de Parmezaanse kaas, basilicum en citroenrasp en doe er zout en peper op.
2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een rechthoek zo groot als je bakblik. Leg bakpapier op je bakblik en daar het bladerdeeg op. Rol de kanten een beetje op. Verdeel het kaasmengsel erop tot aan de randen.
3. Bedruip de asperges met de olie en rangschik ze op het deeg. Bak de taart 20 - 25 minuten tot het goudbruin is. Snijd in vier stukken en serveer met een beetje salade erop en wat kaaskrullen.


Erg lekker, je kunt natuurlijk ook gewone groene asperges gebruiken i.p.v. de tips.

2 opmerkingen:

nana zei

Ik heb deze wel eens op tv gezien..tip..in sommige supermarkten kan je een rol bladerdeeg kopen...uit de koeling en je kan het gelijk op je bakblik of vorm leggen. Het leven wordt steeds mooier.

Caroline Brouwer zei

Dank voor de tip, Nana. Ik weet dat het er is, maar vergeet het steeds. Ga het volgende keer zeker proberen.