maandag 2 augustus 2010

Frambozen Bakewell cake

Ingrediënten:
- 140 g amandelen, gemalen
- 140 g zachte roomboter
- 140 g lichtbruine basterdsuiker
- 140 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 gram frambozen
- 2 eetlepels amandelsnippers
- poedersuiker


Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C en vet een springvorm van 20 cm doorsnede in en leg bakpapier op de bodem. Doe de gemalen amandelen, boter, suiker, bakmeel, eieren en vanille-extract in de keukenmachine en laat alles goed mengen.
2. Doe de helft van het deeg in de vorm en verdeel de frambozen erover. Verdeel de rest van het deeg erover. Strooi er amandelschaafsel op en zet de cake in de oven en bak 50 minuten tot de cake bruin is. Laat de cake afkoelen en verwijder de vorm. Bestrooi voor het serveren de cake met poedersuiker.


Ik had me voorgenomen dit weekend niets te bakken, maar toen ik zaterdag ochtend op de site van 'BBC Good Food' keek en bovenaan het recept van deze mooie taart zag staan, was ik meteen verkocht. Ik had bijna alle ingrediënten in huis, behalve de frambozen, maar die waren snel gekocht, zodat ik meteen aan de slag kon :-) Ik heb ook nog een theelepel amandel-extract aan het beslag toegevoegd. Deze cake is snel gemaakt en verrukkelijk!

Van mijn Engelse collega Caroline hoorde ik dat Bakewell een plaatsje in Engeland is, waar deze taart vandaan komt.
De Bakewell tart is een speciaal soort gebak met amandelen en met jam ertussen, bestrooid met poedersuiker. I.p.v. jam is bij dit recept fruit gebruikt.

7 opmerkingen:

Karin zei

Ziet er heerlijk uit & de frambozen zijn niet eens naar de bodem gezonken!!!

Levine zei

Nou ja, dat is toevallig :-). Ik had dit recept ook al uitgeprint liggen. Ga hem zo maken.

Unknown zei

Deze taart was zo lekker! Het lijkt net of er een beetje amandelspijs door zit.

Anoniem zei

Hoi Caroline,

Nog frambozen gekocht, nu ze nog vers in de winkel te koop zijn. De taart zag er prima uit en rook heerlijk. Ik heb hem goed verpakt en in de diepvries gedaan. Ik heb hem dus nog niet zelf gegeten. Wanneer hij aangesneden wordt, laat ik je weten hoe de reacties zijn.

Groetjes Sylvia

Anoniem zei


Heerlijke taart
Makkelijk te maken
Ik heb bevroren zomer fruit gebruikt, ook lekker

Caroline Brouwer zei

Deze is zó lekker, had eigenlijk ook in mijn top tien gemoeten, maar ja er konden er maar 10 in!

Anoniem zei

Ik ga deze cake zo maken, lijkt me echt super lekker!
Complimenten voor deze blog/website! Hij behoort tot mijn favoriete kookwebsites! Heb al een paar recepten gemaakt: de frambozen cheesecake brownies en de chunky, chewy blondies, beiden waren heerlijk! En heb een hele lijst gemaakt met recepten die ik nog wil gaan maken, ha ha!
Maar nu eerst de bakewell cake!

Groetjes van Judith