vrijdag 13 augustus 2010

Salade met roquefort, druiven, peer en gekarameliseerde pecannoten

Ingrediënten:
- een klont boter
- 2 el poedersuiker
- 50 g pecannoten
- 1 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
- 1 zak gemengde jonge bladsla
- 50 g witte druiven, zonder pit
- 1 peer, geschild en in dunne plakjes
- 140 g roquefort

Bereiden:
1. Karameliseer de noten. Verhit de boter en poedersuiker in een kleine koekenpan. Doe de noten erbij, bak ze op laag vuur ongeveer 5 minuten tot de noten krokant zijn en bedekt zijn met de suiker. Leg ze op een stukje bakpapier, en laat ze afkoelen. Hak ze dan grof.
Meng de de azijn en de olie en doe er een beetje zout en peper bij.
2. Verdeel de sla over vier borden en snijd de druiven door de helft.Verdeel de druiven en de plakjes peer over de sla. Verdeel de dressing erover. Verkruimel de Roquefort erover en verdeel de gekarameliseerde pecannoten erover.

Bron: 'Good Food' en een beetje van mijzelf.

In het recept maakt men gebruik van lof en rucola en alleen de druiven. Zelf heb ik nog peer toegevoegd en andere sla genomen (gemengde jonge bladsla van AH). Ik heb de witte wijnazijn muscaat van Oil & vinegar gebruikt voor de dressing.

Geen opmerkingen: