zondag 22 augustus 2010

Steak tagliata met geroosterde kerstomaatjes

Ingrediënten:
- 4 trossen kerstomaatjes
- 165 ml extra vergine olijfolie
- 4 entrecotes
- 1 tl dijonmosterd
- 80 ml balsamicoazijn
- 175 g rucola
- 75 g Parmezaanse kaas, dun afgeschaafd

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C. Leg de tomaatjes in een kleine braadslee en schep ze om met wat olie en wat zout en peper. Rooster ze net zacht in 12 - 15 minuten.
2. Bestrijk intussen de entrecotes aan elke kant met 1 el olie en bestrooi met zout en peper (dit doe ik pas na het grillen). Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de entrecotes aan elke kant 2 - 3 minuten of naar wens langer. Laat ze 6 - 8 minuten rusten onder aluminiumfolie op een snijplank.
4. Klop de mosterd en azijn door elkaar in een kommetje en klop er de rest van de 80 ml olie door. Voeg wat zout en peper toe.
5. Snijd de entrecotes in schuine dikke plakken. Verdeel de rucola, de kerstomaatjes en entrecotes over de borden, sprenkel de dressing erover en strooi er de geschaafde Parmezaanse kaas over.

Bron: 'Delicious' juni 2009.

Belangrijk voor dit simpele recept is: goede ingrediënten te gebruiken. In de Italiaanse keuken: gebruik je maar een paar ingrediënten maar dan wel de allerbeste!

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal mee akkoord. Ziet er smakelijk uit.