dinsdag 11 januari 2011

Kumquat marmelade


Ingrediënten:
- ca 250g kumquats (meer of minder)
- 1 sinaasappel, geschild, pitten verwijderd en in stukjes
- ca 1 ½ cup suiker
- ½ citroen uitgeperst ( 2 el sap)

Bereiden:
1. Was de kumquats, snijd ze in de lengte door midden, verwijder de pitjes en snijd ze in de breedte nog een keer door.
2. Doe de kumquats en de sinaasappel in de keukenmachine en laat de machine even draaien. Niet te lang, het moet nog vrij grof zijn.
3. Meet hoeveel cups aan vruchtvlees je hebt. Heb je bv 1½ cup vruchtvlees, neem dan ook 1½ cup suiker.
Doe alles in een magnetronbestendige schaal en voeg de 2 el citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.
4. Zet de schaal onafgedekt in de magnetron en laat op de hoogste stand 6 minuten aan de kook komen.
5. Daarna nog 10 minuten in de magnetron en om de 2 minuten even goed doorroeren.
6. Haal de schaal uit de magnetron en doe de marmelade in gesteriliseerde potjes en laat volledig afkoelen. De marmelade lijkt erg vloeibaar, maar wordt dikker als hij afgekoeld is.
De marmelade is 2 maanden houdbaar in de koelkast.

Bron: "Recipe girl".


Ik had nog wat kumquats over van de cheesecake en vond dit recept op tastespotting. Lekker recept en erg makkelijk en snel te maken in de magnetron. De hoeveelheden kan je zelf aanpassen.

4 opmerkingen:

Johanna zei

Wow Caroline, jij heb de zon al in huis. Foto en recept zien er weer schitterend uit.

Caroline Brouwer zei

Dankjewel Johanna. Ik ben zelf niet zo van de jam, maar deze marmelade is erg lekker!

Karin zei

Lekker simpel, daar houden we van.
grrr

puur wit zei

hallo ik ben gek op lekker eten en dingen uitproberen ga je zeker volgen
gr sandra