zaterdag 28 juli 2012

Rucolasalade met meloen, Parmaham en mozzarella


Ingrediënten:
- ½ cantaloupemeloen
- 1 zak rucola (75 g)
- 150 g rauwe ham, bv Parmaham
- 2 bolletjes buffelmozzarella
- 4 el crema di balsamico classica
- 3 el olijfolie extra vierge
- 50 g walnoten, geroosterd

Bereiden:
1. Snijd de meloen doormidden, haal de pitjes eruit en snijd de meloen in kwarten. Verwijder de schil en snijd de meloen in stukjes. (als je weinig tijd heeft verkoopt AH ook voorgesneden meloen in bakjes).
2. Verdeel de rucola over 4 borden en leg de stukken meloen erop. Scheur de ham in stukken  en leg op de salade. Scheur ook de mozzarella in stukken en verdeel erover.
3. Besprenkel de salade met de crema di balsamico en met de olijfolie. Strooi de walnoten erover en serveer.

Bron: AH

Soms heeft AH heerlijke recepten voor salades, zoals deze. Deze salade kun je als hoofdgerecht serveren voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen. Je kunt natuurlijk ook een ander soort meloen nemen, maar de oranje kleur van de  cantaloupemeloen geeft wel een mooi contrast met het groen van de rucola.

Andere lekkere salades van de AH zijn:
Veldsla met geitenkaas en frambozen
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
Pastasalade met basilicumolie

9 opmerkingen:

  1. Ik heb rucola gezaaid in mijn Franse moestuin en die is me daar tocht lekker. Weer een recept waarin ik het kan gebruiken.
    Marthy
    www.heenenterugnaardeardeche.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In mijn Belgische moestuin ;-) staat ook rucola. Altijd handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor het ultieme zomerse genieten.....heerlijk.

    Fijne avond

    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie kleuren, dit ziet er heerlijk uit! Mooie foto! Dit recept ga ik zeker eens uit proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Caroline,

    We hebben genoten van deze heerlijke salade! We hebben hem als hoofdgerecht gegeten. Wat een prachtig kleurenpalet op het bord. Ik heb de balsamico gemengd met wat walnootolie. Bedankt weer voor het delen van een,de vele heerlijke recepten.

    groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Sylvia,
    Wat is ie lekker hè! Heb je de salade met veldsla, geitenkaas en frambozen al geprobeerd? En er staan nog veel meer lekkere salades, kijk maar onder het label salades.
    Fijn weekend, groeten Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag Caroline,
    Wij hebben deze salade deze avond als hoofdmaaltijd gegeten, met een stokbrood. Heeeerlijk! Niet gedacht. Vooral mijn man is helemaal niet zo van de salades. Hij wil graag 'aardappelen (of rijst) met vlees en groenten'. Maar dit vond hij ook erg lekker, vooral met dit warme weer.
    Bedankt hoor.
    Siesie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Siesie, leuk om te horen en fijn dat het zo goed heeft gesmaakt. Bedankt voor je reactie.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen